0 Cosul meu


Compotul hidrateaza si pastreaza vitaminele si mineralele din fructe. Toamna se fac proviziile de iarna, iar compotul trebuie sa fie nelipsit, caci fructele de toamna sunt diverse si pline de vitamine. Foarte uşor de preparat, compotul poate avea gusturi nebănuite în funcţie de combinaţiile pe care le alegi.


Originile compotului de fructe sunt învăluite în negura timpului de vreme ce numeroase culturi obişnuiesc să consume acest fel. Se crede totuşi că la originiea compotului stă o sărbătoare evreiască ,,Rosh Hashanah”, noul an iudeu, când fructe fierte într-un suc dulce sunt servite invitaţilor pentru a îndulci anul şi pentru a le aduce mult noroc.

Baza compotului este desigur fructul. Unele reţete recomandă folosirea fructelor uscate deşi cel mai des preparat rămâne compotul făcut din fructe proaspete şi păstrat la cămară.

Compotul este nu doar gustos dar şi foarte sănătos. Compotul poate adaugă dietei vitaminele ce lipsesc în timpul sezonului rece şi pot avea şi alte propietăţi curative.

Ingrediente: mere (35%), pere (17%), gutui (17%), zahar, apa.

Spune-ţi opinia

Autentifică-te sau Înregistrează un cont nou pentru a putea scie o opinie

Compot de fructe

Acest produs nu mai face parte din oferta noastra.